Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oförändrad kommunalskatt

Oförändrad skattesats, långa handläggningstider för motioner och medborgarförslag och ja till Sydnärkes byggnämnd. Några ärenden som kommunfullmäktige behandlade i går kväll.

Annons

Trots att kommunen redan nu förutspår två tuffa ekonomiska år så var fullmäktige eniga om att inte höja kommunalskatten. Skattesatsen ska således hållas oförändrad med 21,72 kronor under 2011.

– Vi yrkar bifall, och alliansens mål är att den ska ligga kvar på den nivån under hela mandatperioden, underströk Billy Ludvigsson, (C).

Under kvällens möte beslutades även att Askersunds kommun från och med den 1 januari 2011 inrättar en gemensam byggnadsnämnd tillsammans med Laxå och Lekebergs kommuner.

Långa handläggningstider

Statistiken över obehandlade motioner och medborgarförslag visar på väldigt långa handläggningstider.

– Vi känner oss lite mobbade i Folkpartiet med en två år gammal motion som inte behandlats. Dessutom finns motioner som inte ställts av fullmäktigeledamöter, det är ju heller inte rätt, påpekade Staffan Korsgren, (FP).

– Nej, så kan vi ju inte ha det, att vem som helst motionerar. Vi ska mana på så de inte spelar ut sin roll, svarade Per Eriksson, (S).

Rune Karlsson, (V), efterlyste en kolumn i statistiken som förklarade varför man inte lyckats få motioner ”i sjön”.

Det ligger även medborgarförslag som har fått flera år på nacken utan åtgärd. Men den som har legat längst, tre och ett halvt år, lovade Per Eriksson att den ska upp på kommunstyrelsen nu i december. Än finns det således hopp om man är förslagsställare.

Mer läsning

Annons