Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omöjligt ringa med Telia i Zinkgruvan

Den senaste tiden har Zinkgruvebor som har Telia som mobil-operatör inte kunnat använda mobilen dagtid. För Isabella Bergqvist har det inneburit att hon inte kunnat ringa över huvud taget, eftersom hon inte har fast telefon.

Annons

Under flera veckors tid har mobiltäckningen för Telias nät fungerat endast sporadiskt i Zinkgruvan. Isabella Bergqvist har bara mobil-telefon, och har drabbats av att inte kunnat ringa alls vissa dagar.

– Bland annat när jag skulle beställa tid på vårdcentralen. Jag försökte och försökte, men kunde inte komma fram. Då fick jag försöka komma fram på kvällen, men då är det ju mycket svårare att få en tid.

Den begränsade mobiltäckningen beror på att Zinkgruvan Mining har genomfört underhållsarbete vid gruvlaven, där antennerna sitter. För att minska strålningen på arbetarna har man stängt av antennerna under de tider som de är där.

Bengt Sundelin, vd för Zinkgruvan Mining, meddelar att arbetet beräknas pågå max två veckor till.

– Vi har missat att informera byborna, det tycker jag att vi borde ha gjort. Vi måste bli bättre på det, för vi lever i en symbios med byborna, och vår verksamhet är intimt förknippad med samhället, säger Bengt Sundelin.

Mer läsning

Annons