Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppet hus hos bridgeklubben

För många är bridge ett sällskapsspel, andra satsar lite högre och tävlar. ABK Singelton anordnar nu öppet hus för att fler ska intressera sig och delta i gemenskapen runt borden.

Annons
Given är given. Runt spelbordet sitter från vänster Giggi Juselius, Conny Svensson, Arve Fröseth och Gunilla Svensson.

Från början fanns det två bridgeklubbar i stan. Men 1958 slog Askersunds Bridgeklubb och Singelton sig samman och fungerar sedan dess under namnet ABK Singelton. Föreningen blir således 52 år och har runt 45 medlemmar. En stor eldsjäl och grundare var nu framlidne Rolf Hailee:

– Han satt i styrelsen på olika poster i 42 år. Mestadels som kassör, berättar nuvarande kassören Sten T Andersson som funnits med runt spelborden sedan 1966.

Varm gemenskap

Två gånger i veckan hålls klubbspel i källarlokalen på Borgmästargatan 7. Stämningen är glad och hjärtlig när spelarna anländer in i värmen från en kylig januarikväll. Det går inte att ta miste på att flera kommer dit för den varma gemenskapen.

– Jag tycker det är roligt att spela kort och spelar för den fina sociala biten, menar Elsie Robertsson.

Andra satsar lite högre och åker runt på olika tävlingar i regionen. De går mer in för tävlingsdelen och utvecklar sitt kunnande på olika sätt. De läser fackböcker eller förkovrar sig via internet

– Klubben deltar i seriespel både i Motala och Örebro, berättar sekreteraren Conny Svensson, en av klubbens tävlingsspelare.

– Men det går förstås bra att komma och spela bara för att det är roligt, påpekar han.

Öppet hus

Nu vill Singelton slå ett extra slag för att fler ska upptäcka hur kul det är att träffas och spela kort. Därför arrangerar man två lördagar i rad öppet hus i klubblokalen. Det första tillfället är alltså nu på lördag och syftet är givetvis även att locka fler till att bli medlemmar.

– Här hittar man en massa trevliga kamrater och en härlig gemenskap, lovar Sten T Andersson.

Mer läsning

Annons