Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppet möte om flyktingar i Askersund 

På måndag anordnas ett öppet informationsmöte om asylsökande och nyanlända i Askersunds kommun. Fokus är att ge en bild av hur situationen ser ut och hur frivilliga och näringslivet kan bidra till en bra integration.

Annons

Det är Askersund-Laxå Soroptimistklubb som tillsammans med Röda Korset och ABF står bakom inbjudan till det öppna mötet på måndag om flyktingar i Askersunds kommun.

Representanter från Migrationsverket, Arbetsförmedlingen, länsstyrelsen och kommunen kommer finnas på plats. Även några företrädare för kommunens asylboenden ska vara med.

– När vi har alla de här aktörerna samlade, kan vi få en samlad bild av hur det ser ut i Askersund i dag och vad som kommer hända framöver. Vad finns det för planer? säger Ann Lindvall, president i Askersund-Laxå Soroptimistklubb.

Mötet är öppet för alla som vill få information. Tanken är också att prata om hur civilsamhället och näringslivet kan bidra till en bra integration för nyanlända och asylsökande i kommunen.

– Det behövs fler frivilliga. På mötet kommer några eldsjälar vara med och berätta om det arbete som görs i dag, men också vilka synpunkter de har på vad kommunen och myndigheter behöver göra bättre, säger Ann Lindvall.

Mötet är klockan 18.30 på måndag den 13 april på Linden i Askersund.

Mer läsning

Annons