Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordnade egen innebandycup

Intresset för innebandy gjorde att Jennie Hansson och Linnéa Larsson i lördags ordnade en egen innebandycup i Närlundahallen.

Annons
Dekal Trycket cup 2011. Askersund IBK i svarta tröjor och  IFK Kumla i blå tröjor. De ljusa tröjorna bärs av arrangörerna Jennie Hansson och Linnéa Larsson.

Båda går sista terminen på Europaekonomprogrammet, Alléskolan i Hallsberg. Ett projektarbete ingår på sluttampen i utbildningen.

– Vi bestämde i början på terminen att vi ville ordna en innebandycup, säger Linnea Larsson som själv spelar i damlaget i Askersunds IB.

Första steget var att boka Närlundahallen i Askersund. Nästa steg var att kontakta klubbar som ville vara med och spela och ta emot anmälningar. Jennie och Linnéa vände sig till pojkar00/01 som fortfarande spelar poolspel. Det betyder att de inte spelar i någon serie och skall lära sig spela efter regler inför seriespel. Därefter var det dags att jaga sponsorer, funktionärer och domare. 14 sponsorer blev det som bidrog med pengar och priser. Dekal Trycket cup 2011 blev namnet på cupen. En pokal köptes in till varje lag och speciella tröjor trycktes upp. Fyra lag anmälde sig vilket var perfekt: IFK Kumla, Askersund IBK, Lillån IBK och Åsbro GOIF. Askersund och Kumla spelade final och Kumla vann.

– Syftet var att göra en rolig och minnesvärd dag och de som var med skulle också få prova på något nytt, säger Jennie Hansson.

Utvärderingen de gjorde visar att de lyckats. Spelarna var väldigt nöjda, matchens lirare fick en tröja, och både Jennie och Linnéa kan tänka sig att göra om arrangemanget. Men först åker de med skolan till Malta under en dryg vecka i slutet på maj.

Askersund IBK i svarta tröjor och IFK Kumla i blå tröjor.

Mer läsning

Annons