Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orienterare ordnar pass för cykelsugna

Askersunds Orienteringsklubb satsar på att ge askersundarna fler möjligheter att idka motion utanför centralorten. Senaste nyheten, med start inom kort, är ett naturpass i form av cykelorientering.

Annons
Naturupplevelse. Kontrollerna för cykelorienteringen har förlagts till natursköna platser som här vid dammen i Dohnafors. Tomas Olausson och Tomas Molin kontrollerar på kartan så att skärmen sitter på rätt plats.

Det årligen återkommande naturpasset för fotorientering är känt av de flesta. Men nu utvidgar Askersunds OK naturpasset med även en cykelorienteringsvariant.

Det är klubbens Ulf Eriksson som har tagit fram en karta med inprickade kontroller dit man tar sig på natursköna vägar i kommunens sydvästra del.

På fina platser

– Vi har försökt leta fram fina naturplatser där kontrollerna finns, och vägarna dit är givetvis cykelvänliga, berättar Tomas Molin.

Praktiskt går det till så att man köper ett paket som innehåller karta och stämpelkort för 40 kronor. Inköpsställen är turistbyrån, Autoekonomi, apoteket samt campingplatserna i närheten.

Vill man delta i en utlottning av vinster så lämnar man efter fullgjord runda in stämpelkortet till någon av dessa ställen.

– Man kan givetvis starta var som helst utmed rundan, och man behöver inte ta kontrollerna i viss ordning eller på en och samma gång, påpekar Tomas Olausson.

Motionsorientering

– Tanken är att folk ska ge sig ut och se sig omkring i de vackra omgivningarna. Aktiviteten pågår fram till sista augusti, förklarar Molin.

Naturpasset för fotorientering är i år förlagd till Zinkgruvan. Men orienteringsklubben bjuder även på en annan nyhet, och det är en så kallad motionsorientering som tar sin början nu på torsdag på Solberga IP.

– Vi i klubben hjälper till och lånar ut grejer. Sedan väljer man en bana och provar på hur det är att orientera, säger Tomas Olausson.

– Till motionsorienteringen är förstås alla välkomna, oavsett ålder, tillägger Tomas Molin.

Mer läsning

Annons