Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Över 50 lag i femmannastafett

Flera hundra orienterare intog Solberga IP på söndagen. Askersunds OK firade pingst med att stå som arrangör för den årliga femmannastafetten.

Annons
Första sträckans löpare gör sig redo för start i femmannastafetten i orientering som Askersunds OK arrangerade under söndagen.

Orienteringsklubbarna i Örebro län turas om att arrangera den årliga tävlingen. Totalt deltog över 50 femmannalag och det var inte bara länsklubbar i deltagarlistan.

– Vi har några lag från OK Skogsstjärnan i Töreboda och ett från Motala AIF. Det är kul att den här tävlingen börjar nå utanför distriktets gränser, säger Jouni Hansen-Haug från Askersunds OK, som var tävlingsledare.

Arrangörer utom tävlan

Askersunds OK är en liten förening och deltog inte med några egna lag i tävlingen.

– Våra medlemmar behövs som funktionärer. Totalt är vi bara 15 aktiva medlemmar och sedan har vi ett 60-tal passiva, säger Jouni Hansen-Haug.

Femmannastafetten är en breddtävling där pris går till den klubb vars lag totalt sett presterat bäst under dagen. Och lagen är blandade, både ålders- och könsmässigt.

– Det är tanken med den här tävlingen, att samla hela klubben och att alla kan vara med och bidra. Varje lag måste innehålla minst en tjej och man får ha max en herrsenior, säger tävlingskontrollanten Ingemar Widén.

Delade på sträckaRasmus Larsson och Nils Schagerström delade på en sträcka för ett av Garphyttans IF:s lag.

– Man får springa tillsammans om man vill på vår sträcka. Det är bra, då kan man samarbeta, säger 13-årige Rasmus.

Nioårige Nils hade sprungit tävlingar med blandade åldrar tidigare.

– Men då var det väldigt svårt, så det gick inget bra. Men min pappa har sagt att det ska vara lättare idag, säger Nils Schagerström.

Det verkar ha gått bra för killarna. Till slut var det nämligen deras klubb Garphyttans IF som tog hem segern och den prestigefyllda vandringspokalen.

Rasmus Larsson och Nils Schagerström från Garphyttans IF väntar på att få springa sin sträcka.

Mer läsning

Annons