Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

P15-laget tvålade dit "gubbarna"

En sak var säker, Skyllbergs IK skulle gå segrande ur matchen. Men skulle det bli de hungriga och kvickfotade ungdomarna i P15-laget, eller de ärrade äldre mer rutinerade ”gubbarna” som tidigare spelat för SIK?

Annons
Vinnare. Matchen är över och P-15 laget kan glädjas över segern och förärades en keramiktavla gjord av Sandra Danielsson.

Grusvägen bär rakt åt skogen, men i dess slutände utbreder sig en fantastiskt fint belägen fotbollsarena. Björkvik är Mariedamm IK:s plan och det var där som den stora kampen avgjordes i går kväll.

I Mariedamm ligger nämligen Skyllbergs P15-lag på ett tvådagars träningsläger.

Idel kända veteraner

– Vi tyckte det skulle vara roligt att spela en match, och då passade det bra att möta gubbarna som spelat i Skyllberg tidigare, förklarade Ann-Sofie ”Sossi” Fahlström, lagledare för pojklaget.

Och ”gubblaget” bestod av idel kända veteraner som tidigare spelat för de blåvita. Där fanns bland andra Peder ”Frälsarn” Larsson, den gruvlige Gert Maxe, Janne ”Röjen” Karlsson samt Magnus Klingberg som för övrigt är far till Niklas Klingberg i Degerfors IF.

Upplagt för fest

– Jag har inte spelat fotboll på åtta år, konstaterade Lars-Ove Hedelius i gubbarnas omklädningsrum där linementdoften stod tät.

Det var alltså upplagt för en stor fotbollsfest i ett lätt sommarregn. Domaren Göran Sjöberg hade glömt pipan hemma så han blåste matchen med en vuvuzela i stället. Och stor målfest blev det, och för de närvarande med efternamnet Degerfeldt var det även familjefest, men med lite blandad förtjusning.

Familjeangelägenhet

Målvaktssuveränen i pojklaget, Filip Degerfeldt, hade hjälp av brorsan Anton i sitt lag. I motståndarlaget hade pappa Peder snört på sig skorna, och var ofin nog att slå in två bollar bakom sonen Filip. Det gillades inte riktigt av mamma Camilla som satt i det täta publikledet och hejade på sina pojkar:

– Nu får han (maken) gå baklänges hem, slog hon fast men gladdes ändå över pojklagets vinst.

Gubbsjälvmål

För vinst blev det till slut för ungdomarna, och det med 4–3. Gammal är äldst brukar det heta, men i det här fallet var det yngst som var bäst. Målgörare för P-15 var Claes Englund, Marcus Holm, Linus Rehnström samt ett gubbsjälvmål. Gubbarnas mål gjordes av Peder Degerfeldt 2 samt Gert Maxe.

Mer läsning

Annons