Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På Edö ligger alla tomter öde

Försäljningen i det kommunägda villaområdet Edö utanför Askersund går trögt. Bara en av 26 tomter är såld.

Annons
Edö i askersund. Här finns 25 tomter till salu.

Projektet Edö startades för att få inflyttning till Askersund genom att erbjuda sjönära boende. En senare etapp, Djupviken, är inte påbörjad. En viss oro finns hos kommunen eftersom det går sakta med försäljningen. Någon ”ko på isen” är det ändå inte enligt Per Eriksson (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Nej, men vi är inte nöjda med att det går så sakta. Vi har haft en lågkonjunktur och banker och andra jublar inte direkt när det handlar om nya områden att bebygga. Det är nästan så att man måste ha kontantinsatsen att betala tomten med.

Fastighetsbyrån som har uppdraget att sälja tomterna berättar att tompriserna varierar mellan 400 000 kronor till 1,2 miljoner kronor. Förhoppningen var att försäljningen skulle ta fart i våras.

– Det har inte blivit så och det är jättesvårt att säga vad det beror på. I vår värld har sjönära tomtområden inte gått så bra, det finns inget driv på försäljningssidan. Men vår förhoppning är att sälja ett antal tomter under 2014, säger fastighetsmäklare Andreas Jinnestrand.

Han förklarar också att den totala försäljningen av bostäder har minskat drastiskt i Sydnärke. Bland annat så påverkar osäkerheten på arbetsmarknaden parallellt med ett lågt utbud på fastighetssidan.

Även om det inte säljs några tomter på Edö så har det varit mellan 20 och 25 förfrågningar under året.

– När vi är där och visar så är trafiken av nyfikna omfattande. En tomt är såld men ingen har börjat att bygga än.

Läs mer i tisdagens NA eller köp den digitalt enligt nedan

Mer läsning

Annons