Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På väg mot Sköna maj

Under Kristi himmelfärdsveckan är det extra mycket aktiviteter i södra delen av länet. Det är då ”Sköna maj” går av stapeln, ett evenemang där det viktigaste är att ha roligt.

Annons
Skola fylld av engagemang. Närmare 30 personer hade samlats i Tiveds skola för att planera årets ”Sköna maj”.

Förra veckan var Tiveds skola fylld av människor som på olika sätt ville bidra till ”Sköna majs” aktiviteter. Tiveden och områdena runt sjön Unden är lika på många sätt men skiljs åt av administrativa gränser såsom kommungränser och länsgränser.

”Sköna maj” vill få människorna att få upp ögonen även för det som finns på andra sidan dessa gränser.

Under en vecka kommer därför olika aktiviteter och evenemang att anordnas av entreprenörer och föreningar runt om i området.

– Det viktigaste är att vi gör saker som vi tycker är roligt. Vi jagar inte publiksuccéer, utan det handlar om små upplevelser som folk gillar, berättar Ulf Sandberg som är samordnare för projektet.

”Sköna maj” startade förra året med cirka 40 arran-görer och i år har det tillkommit ett antal nya entreprenörer och föreningar.

Olshammar är med i större utsträckning i år och det blir aktiviteter både på Olshammarsgården och vid sjön Fagertärn.

– ”Sköna maj” är en kul grej. Det är samarrangemanget mellan olika aktörer runt om i Tiveden som gör att vi tycker det är så viktigt att vara med, berättar Britt-Louise Otter på Olshammarsgården.

Vilka aktiviteter som erbjuds är helt upp till aktörerna och under mötet nämndes några smakprov: teater, guidade vandringar, lammsafari och utställningar.

Än är det mycket kvar att planera. Schemat är ännu inte helt fyllt och information ska spridas. Ulf tror att den långa vintern gjort alla lite trögstartade men har goda förhoppningar om att veckan ska bli fulltecknad.

Trots att Kristi himmelfärdsveckan i år sträcker sig in i juni har man ändå valt att låta ”Sköna maj” ligga kvar samma tid eftersom det statistiskt sett är bra väder då.

– Men förra året hade vi bara fyra timmar sol på nio dagar, skrattar Ulf och konstaterar att nu kan det bara bli bättre.

Mer läsning

Annons