Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Partihandel och bilverkstad tar över

En del befarade att det skulle gapa tomma lokaler utmed Bergslagsvägen när Möller Bil gav upp Askersund. Men nu övergår tomheten till välfyllda sortiment.

Annons
Par med parti. Stefan Fransson och Lars Grahm ska testa partihandel i den forna bilhallen.

Det har börjat hända saker innanför väggarna till före detta Möllers Bil eller om man så vill gamla Normans. Jonas Nyberg med sin bil- och däckfirma hyr nu hela fastigheten och flyttade sin verksamhet från Vapenvägen. Redan tidigare hade han hyrt lastbilsverkstaden i Möllerlokalen.

Mekandet i gång

– Det föll sig rätt naturligt för mig att flytta hela min verkstad hit och dessutom kunna fortsätta som serviceverkstad för Arver lastbilar. Vi har dessutom blivit avtalsverkstad här i Askersund för Möller Bil, förklarar Jonas.

Jonas har kört i gång mekandet i verkstaden, och nu håller han på att iordningställa ett lager och en butiksdel för däck och reservdelar.

Partihandel

Men lokalerna är stora, och för att inte den gamla bilhallen ska stå tom så har han hyrt ut cirka 100 kvadrat till en partihandel.

Kompanjoner där är Stefan Fransson och Lars Grahm, som tänker öppna någon gång under april månad. Deras affärsidé är att köpa in varupartier som sedan ska säljas till lågpris. Det kan alltså bli en högst varierad butik, beronde på vilka partier de kommer över.

– Idén med att sälja på det här viset har jag haft länge, berättar Stefan.

Det parti de nu packar upp handlar till övervägande delen om kläder för alla åldrar.

– Vi har förutsättning att komma i gång bra med ett klädparti. Jag tror det behövs ett riktigt lågprisalternativ i stan, menar Stefan.

De båda menar att avsikten inte är att konkurrera med andra butiker i stan, utan mer vara ett kompliment som lockar fler att besöka Askersund.

– Vi kommer att öppna i liten skala och känna oss för hur det här fungerar. Går det bra så finns det mer yta i lokalen att utöka med, säger Lars Grahm.

Mer läsning

Annons