Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pendlarparkering kan bli verklighet

En pendlarparkering i Askersund kan bli verklighet. Kommunfullmäktige beslutade på sitt senaste möte att godkänna en detaljplan för att möjliggöra för en pendlarparkering.

Annons

På kommunfullmäktiges senast möte antogs en detaljplan för en pendlarparkering i anslutning till norra infarten i Askersund.

– Hur det kommer att se ut vet vi inte än, men nu tar vi ett beslut om detaljplanen så att vi kan bygga en pendlarparkering, sade Per Eriksson, (S), kommunstyrelsens ordförande på kommunfullmäktigemötet.

I detaljplanen står det att detaljplanen ska möjliggöra för en pendlarparkering för både bilar och cyklar i anslutning till Askersunds norra infart, söder om Bergslagsvägen. I detaljplanens beskrivning står det även att detaljplanen omfattar en bit av Bergslagsvägen så att vägen ska kunna passeras trafiksäkert via ett övergångsställe.

En bussangöring är tänkt att placeras väster om bilparkeringen med en cykelparkering som ligger i direkt anslutning till hållplatserna. Ett område är utpekat för teknisk utrustning för att skapa eluttag för motorvärmare på bilparkeringen.

I detaljplanen står det att Askersunds kommun är huvudman för allmän platsmark. Det innebär att kommunen kommer att ansvara för utbyggnad, framtida drift och underhåll av pendlarparkeringen.

Mer läsning

Annons