Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planarkitekt slutar efter fyra månader

Kommunens planarkitekt Ida Mangsbo, som bara jobbat i Askersund i fyra månader, slutar för ett annat jobb. Det innebär ett tapp för det stora arbetet med översiktsplanen, och många av de detaljplaner som är på gång.

Annons

Ida Mangsbo tillträdde tjänsten som planarkiekt den 11 januari, och slutar den 12 maj för ett annat jobb. Kommunens har annonserat efter hennes efterträdare och ansökningsperioden går ut på fredag.

– Vi har kunnat använda samma material som under den förra rekryteringen, med tillägget att man ska samverka med Lekeberg och Laxå, under förutsättning att ett beslut fattas om att bilda en gemensam byggnadsnämnd, säger Kjell Hedenström, teknisk chef.

Därefter ska ansökningarna gås igenom, och intressenterna snarast möjligt kallas på intervjuer.

Vad innebär det här för arbetet med översiktsplanen?

– Det blir ett tapp naturligtvis. Vi kan behöva ta in konsulter för att klara det. Men vi har ändå projektledaren kvar som håller i rodret.

Innebär det att det blir dyrare?

– Om jag ska gissa skulle jag säga att det kan bli en viss fördyring, men det har jag inte belägg för. Det beror på hur snabbt vi får tag på rätt person som ska ta över, säger Kjell Hedenström.

Han är mer orolig för att flera detaljplaner som ska tas fram kan bli försenade. Exempelvis nämner han den nya planen för hamnområdet och citycampen med en ny servicebyggnad.

Kan servicebyggnaden bli försenad?

– Det får den inte bli. Vi måste lösa det eftersom den redan är försenad. Vi ska göra allt vi kan och om det innebär att vi behöver ta in konsulter får vi göra det.

Mer läsning

Annons