Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen om mordvapnet: Vanligt ”hemma-redskap” 

Det eller de tillhyggen polisen tror kan ha använts vid styckmordet på den 22-åriga kvinnan i Askersund är vanliga ”hemma-redskap”. Det säger Göran Schwartz, tillförordnad chef vid tekniska roteln hos Örebropolisen.

Annons
Polisen gjorde fynd i Hällabrottet.

NA kunde i måndags rapportera att polisen hittat flera föremål som tros ha använts när den unga kvinna mördades i Askersund – bland annat det troliga mordvapnet. De föremål som då lämnades in för analys vid Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, finns att hitta i ett ”vanligt hem”.

– Ja, det är väl föremål som man normalt har hemma om man bor på landet eller om man bor i lägenhet. Men jag kan inte säga vilka typer av föremål det handlar om, säger Göran Schwartz till NA.

Ärendet hanteras skyndsamt vid SKL, men trots skyndsamheten tror Göran Schwartz att det kan ta veckor innan man kan få klara besked av analysen.

– Vi är mitt uppe i arbetet med att analysera de föremål vi tror kan ha använts i samband med mordet. Mycket är fortfarande oklart, och vi vill inte spekulera. Men vi har ju våra teorier, och tror oss ha samlat in saker som är väldigt intressanta för utredningen. Tids nog kommer vi kunna berätta mer.

Mer läsning

Annons