Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen om överfallet: Ännu är ingen gripen

Vem eller vilka som ligger bakom överfallet på en ung kvinna i hennes bostad sent i måndags kväll är ännu höljt i dunkel.
- Vi har ingen gripen, säger Mats Nylén, informationschef på Örebropolisen, till NA på onsdagsmorgonen. 

Annons

Villan, några kilometer söder om Askersund, var avspärrad under hela tisdagen och polisens tekniker arbetade med att försöka säkra spår efter det grova brott som kvinnan ska ha utsatts för. Vilken brottsrubriceringen är vill inte polisen avslöja, men berättade på tisdagen att det inte ska röra sig om ett sexualbrott. 

- Spaningsledaren har beslutat att vi inte kommer att gå ut med ytterligare information under förmiddagen - möjligen finns mer att berätta i eftermiddag, säger Mats Nylén till NA.

Hur arbetar ni med fallet just nu?

- På sedvanligt sätt. Vi samlar på oss teknisk bevisning och förhör vittnen. Vi talar också med människor i offrets umgängeskrets, där det ofta går att få fram intressant information.

Har ni någon misstänkt gripen?

- Ingen är gripen och ingen är skäligen misstänkt för det här ännu.

Efter att kvinnan, som är i 25-årsåldern, larmat polisen om överfallet fördes hon till sjukhus. Redan på tisdagsförmiddagen fick hon dock lämna lasarettet. Polisen hade på tisdagen avspärrningar dels runt villan, men också på en plats cirka 150 meter från bostaden.

Vet du mer om händelsen? Kontakta NA - sms:a till 72019 eller mejla till [email protected] 

Mer läsning

Annons