Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Positivt besked om crusing – förbudet kan rivas upp

Det verkar som om det kan bli cruising i alla fall efter Midnight cruisers stora fordonsutställning Car and bike meet. Om klubben ställer upp med cruisingvärdar kan kommunen tänka sig att riva upp beslutet om bilförbud i stan på natten.

Annons

NA har tidigare rapporterat om att kommunens tekniska förvaltning beslutat att stänga av de centrala delarna av Askersund för biltrafik efter klockan 23 natten efter Car and bike meet.

Detta för att polisen tycker det blir för stökigt med fylla och misshandel i samband med att bilfantaster cruisar runt i stan hela natten.

Men nu verkar det som om motorklubben Midnight cruisers och kommunen kan närma sig varandra och hitta en kompromisslösning. Klubben har pratat med kommunstyrelsens ordförande Per Eriksson, och erbjudit sig att ordna med cruisingvärdar som ser till att hålla ordning på gästerna.

Polis på plats

– Vi ska ha folk på plats vid infarterna och ute på stan. Men de har inga befogenheter att ingripa om det blir bråk, så polisen kommer också att finnas på plats, säger Mikael Johansen, ordförande för Midnight cruisers.

Han berättar att tanken är att ha ett system med dekaler, som delas ut och sätts på bilrutan på de bilar som vill cruisa. De bilförare eller passagerare som inte sköter sig blir av med dekalen, och då får de inte åka i centrum längre.

Kommunen å sin sida har erbjudit sig att betala föreningen Lions för att de ska hjälpa till med ordningen. Per Eriksson (S) tycker att det vore bra att kunna behålla cruisingen, nu när man hittat en lösning på problemet.

– Beslutet att stänga av trafiken var korrekt när det togs, men nu har beslutsgrunderna ändrats, säger han.

Ska du verkligen som kommunalråd lägga dig i de beslut som fattats av förvaltningen på delegation?

– Nej, jag kan inte ändra beslutet, utan det får tekniska göra själva. Men jag kan ju ha en åsikt, säger Per Eriksson.

På måndag ska kommunen ha ett möte med polisen och Midnight cruisers. Först då fattas beslut om hur upplägget blir natten efter den 24 juli.

Mer läsning

Annons