Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Present till Sverige från pastorn

Tallbackskyrkans pastor Rut Rydberg överlämnade en present till Sverige när hon debuterade som nationaldagstalare på firandet i Lerbäcks hembygdsgård.

Annons
Födelsedagsgåva. Tallbackskyrkans pastor Rut Rydberg överlämnade en present till Sverige, och Nova Ramqvist, med hjälp av mamma Micaela, fick äran att öppna den.bild: Jessica Henulin

Inramat av musik från Spikblecket talade Rut Rydberg om gåvor hon skulle vilja ge till Sverige. Bokstäverna S-V-E-R-I-G-E symboliserade olika värden som hon vill ska lyftas fram.

Först och främst Solidaritet.

– Vi har ett gemensamt ansvar att tänka på andras bästa och inte bara se till oss själva. Det gäller kanske framför allt alla de som inte har det lika bra som du och jag.

Rut Rydbergs personliga favorit var Roligheter.

– Vad gott man mår när man får skratta tillsammans! När man är arg använder man alla ansiktsmuskler, men när man skrattar använder man hälften. Att skratta är alltså att slappna av och få vila från allt det där jobbiga, sa Rut Rydberg.

Hon ville också lyfta fram Integration, i bemärkelsen mångfald. Att alla på sitt sätt får vara med och bidra till det som är Sverige i dag.

– Och Gemenskap. Det tror jag att vi i Sverige behöver träna lite extra på så att vi kan skapa en öppen och välkomnande gemenskap, sa Rut Rydberg.

I den andan firades nationaldagen i Lerbäck.

Musik som hör till. Spikblecket underhöll på nationaldagsfirandet i Lerbäck medan flaggan vajjade på stången.

Mer läsning

Annons