Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pris för kulturinsatser

Torsten Nilshamre och Josefin Wikström tilldelades kommunens kulturpris och stipendium på nationaldagen

Annons

I samband med nationaldagsfirandet på hembygdsgården i Askersund fick Torsten Nilshamre mottaga årets kulturpris. Han har under lång tid arbetat i kulturens tecken, inte minst med en positiv utveckling av att synliggöra Västerby och Garpa gruvor.

Vid Garpa gruva har han även sett till att få en scen uppförd där det liksom förra sommaren även i år kommer att ges en konsert, I Bergakungens sal. Torsten har också forskat kring den stora färjekatastrofen i Hammarsundet 1828.

Kultur- och fritidsnämndens kulturstipendium gick till dans- och rörelseentusiasten Josefin Wikström. Hon har varit verksam i kulturarbetet i Askersund sedan hösten 2009. Hon inspirerar till en kombination av dans, drama och rörelse med influenser från indisk dans och yoga.

Förutom alla kurser i Askersund är hon även verksam i ett stort projekt i Indien. Där synliggör och rehabiliterar hon barn som blivit utsatta för sexuella övergrepp.

Kultur- och fritidsnämnden framhåller att såväl Torsten som Josefin är utmärkta kandidater för sina insatser inom kulturens område.

Mer läsning

Annons