Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Program även till sommaren

Det blir programverksamhet på Talludden i sommar, men utöver den kommer gården vara stängd. En arbetsgrupp håller på att utforma en framtidsplan.

Annons
Program. Det blir aktiviteter på Talludden i sommar.Arkivfoto

Förra sommaren var ett mellanår för den kristna sommargården Talludden utanför Åsbro. Då var gården öppen för programverksamhet under sommaren, såsom musikkvällar, föreläsningar och gudstjänster. I övrigt var gården stängd för övernattning, bad och kafé. Så blir det även nu till sommaren.

– Vi trodde vi hade en lösning. Vi hade kontakt med en organisation som drog sig ur i sista stund, så nu blir det ytterligare ett mellanår, säger Carina Jarlsbonde, pastor i Kumla Equmeniaförsamling.

Talludden ägs av Kumla Equmeniaförsamling och drivs i samarbete med Åsbro frikyrkoförsamling. I flera år har det varit svårt att hitta frivillig personal.

– Vad vi hoppas hitta är en samarbetspartner som vill hjälpa oss att driva gården. En kristen organisation till exempel, men vi är öppna för förslag. Vi vill inte att det ska bli privatbostad utan att allmänheten ska få fortsätta ta del av gården, säger Carina Jarlsbonde.

En arbetsgrupp med medlemmar från de båda församlingarna håller fram till den 31 maj att titta på en framtida plan.

– Gruppen ska vända på alla stenar, sedan får vi ta ställning till vad vi ska göra med gården.

Mer läsning

Annons