Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protester gav verkan: fortsatt busstrafik genom Åsbro

I torsdags hölls ett möte om förslaget att bussen skall sluta gå genom Åsbro Centrum.

Annons

Tallbackskyrkans cafeteria var fullsatt när Mats Gunnarsson, ordförande i Regionförbundets samhällsplaneringsnämnd, berättade om hur planerna hade utvecklats sedan mötet i höstas då tankarna först presenterades om ändrad sträckning av buss 704:a. Då blev det stora protester och en namninsamling mot förslaget och det utlovades ett nytt möte efter att man på Länstrafiken hade diskuterat sträckningen ännu en gång.

I det förslag som presenterades på mötet hade Länstrafiken tagit hänsyn till protesterna och låter buss 708 gå genom samhället som anropsstyrd trafik. Om man ringer senast 30 min innan avgångstiden för bussen så tar den vändan genom samhället.

Vidare är det positivt för Åsbro som samhälle att turtätheten på bussarna i princip fördubblas, att 841:ans sista tur på kvällen kommer att gå 22.20 från Örebro samt att 704:an kommer att gå till Kumla.

Dessutom skall en grupp titta på vilka åtgärder som behöver göras för att få trafiksäkra stråk för gångtrafikanter och cyklister till hållplatserna. Mot slutet av mötet kom frågan om tågstopp i Åsbro upp och Mats Gunnarsson var tveksamt om det skulle gå att få till det. Per Eriksson, kommunalråd i Askersund, hade inte givit upp hoppet och lovade att kommunen skall göra allt för att få till ett sådant stopp.

- Det var ett mycket bra möte och mer positivt än vad jag förväntade mig, kommenterar Staffan Korsgren från Åsbro Intresseförening.

Mer läsning

Annons