Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prutade på lärarpengar

De 1,78 miljoner kronor barn- och utbildningsnämnden ville ha för att behålla lärartätheten prutades ner till 1,6 miljoner.

Annons

När barn- och utbildningsnämnden analyserat budgetramen för läsåret 2014/15 stod det klart att 8,1 tjänster inom skola och förskola var hotade.

Därför lade nämnden ett tilläggsäskande på 1,78 miljoner till kommunstyrelsen, för att klara höstterminen med bibehållen lärartäthet.

Dessutom önskade BUN att budgetramen för 2015 utökades med 3,95 miljoner.

När kommunens ekonomikontor granskat de tilläggsanslag BUN önskat visade det sig att de var beräknade på en månadslön på 29 000 kronor inklusive lönerevision för 2014.

Alldeles för högt visade det sig efter att ekonomichefen räknat på äskandet och kommit fram till en månadslön på 27 000 kronor exklusive lönerevision.

Anledningen till att revisionen exkluderats är att kommunstyrelsen sitter på den lönepotten till lärarna.

Resultatet blev att kommunstyrelsen kommer att föreslå till kommunfullmäktige att BUN ska få ett tilläggsanslag för höstterminen på 1,6 miljoner kronor samt att ramen för 2015-17 ökas med 3,5 miljoner årligen.

– Tar fullmäktige detta innebär det att lärartätheten kommer att behållas intakt, konstaterar kommunstyrelsen ordförande Per Eriksson (S).

Nu återstår bara att se vad fullmäktige säger.

Mer läsning

Annons