Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Qvinnskören ger sin första egna konsert

Manskören har avverkat sin konsert, nu är det kvinnornas tur att ge svar på tal på hur en damkör kan låta. Den 8 maj ger Qvinnskören sin första ”riktigt” egna konsert i Folkets hus.

Annons
Håll om mig sjunger Qvinnskören, och det framgår väl av bilden.

Det är bara drygt ett år sedan som ett gäng sångälskande kvinnor samlades för att tillsammans sjunga i kör. Det blev regelbundna träffar och med hjälp av körledaren Anders Ekstrand har de utvecklats på ett fantastiskt sätt, och låtarna börjar sitta perfekt.

– Från början tänkte vi ju bara sjunga för att ha skoj. Men sen kändes det som en utmaning och vi tycker att övandet ska leda fram till nåt. Alla älskar ju att sjunga, säger Lotta Björnberg som är lite av samordnare för ”tjejerna”.

Musik i hamnen

Ett par framträdanden har det blivit under det första året. Bland annat fanns de med under en av musikkvällarna i hamnen i somras.

Men nu tar de ytterligare ett steg och arrangerar en egen konsert i Folkets hus, med paus och förtäring. För musiken svarar Lekebergs revyorkester under ledning av Anders Ekstrand. Sångmaterialet i programtablån har haft arbetsnamnet, gott och blandat.

– Det blir en hel del 60-tals sånger, men även nya låtar, avslöjar Lotta.

Det förpliktigar också att ha ”morsor” med i kören har två tjejer fått erfara, men som tycker det ska bli jättekul att få vara med. De båda, Heléne Hellström och Hannah Lindgren, kommer att framträda som gästsolister, både tillsammans med kören och med några egna låtrar.

– Jag går på musikhögskolan i Örebro med inriktning på att bli musiklärare, säger Hannah.

Heléne går på samhällslinjen estetisk inriktning på Alléskolan:

– Men jag tar musiklektioner här hemma för Kicki Olausson.

Vem vet, de kanske blir körmedlemmar till slut. Kören består i dag av runt 30 kvinnor, men man tar gärna emot fler:

– Vi kan aldrig bli för många, och det är härligt att få sjunga tillsammans, säger Lotta Björnberg, som också berättar att biljetterna till konserten kommer att säljas på turistbyrån i Askersund.

Gästsolister blir Heléne Hellström och Hannah Lindgren.

Mer läsning

Annons