Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ravelli var allt annat än mållös

Thomas Ravelli bjöd på sig själv och entusiasmerade besökarna under, ett av humor fyllt föredrag, men med en allvarlig underton. En av höjdpunkterna under arran-gemanget ”Höstkväll”.

Annons
Inte mållös. Näringslivschefen Henrik Olofsson avtackade Thomas Ravelli med en alldeles speciell t-shirt med ett fyndigt tryck.

180 personer anmälde sig och 180 personer kom, med andra ord fullsatt, vilket egentligen inte var någon nyhet, för så är det varenda år när det bjuds in till samvaro under en höstkväll.

Om inte Thomas Ravelli blivit fotbollsmålvakt, så borde han ta mig tusan ägnat sig åt teatern. Nu blev han som tur är målvakt, en klassisk sådan också. Men med handskarna på hyllan så åker han numera runt och håller föreläsningar i bästa skådespelarstil.

På ett härligt och humorfyllt sätt uppmanande han åhörarna att se sig själva som vinnare och ha roligt på vägen. Givetvis anknöt han mycket till sina idrottsupplevelser, många av dem dråpliga.

– Jag har slängt mig rätt en gång i mitt liv, och det är ju det jag ska tala om, inledde Ravelli, vilket gav den första av många skrattsalvor och applåder under hans anförande.

Men allt han förmedlade under kvällen kunde givetvis omsättas även som råd och bot till den lilla vardagsmänniskan.

– Ta bort avundsjukan och sätt in konkurrens i stället. Plocka bort den äckliga jantelagen som vi har importerat från Norge. Bättre om vi hade fått oljan, tyckte Ravelli.

– Här och nu ska vi ändra våra liv, inte i morgon, uppmanade han.

En lättsam stämning var det även under den kommunala informationen med påminnelse om stor ekonomisk oro och vikande befolkningssiffror. Men framförs det på rätt sätt så kan det ändå kännas som överkomliga problem.

– Vi har slutat backa nu, bedyrade kommunstyrelsens ordförande Per Eriksson angående befolkningsstatistiken för kommunen.

– Efter Maddes (kommunchefen Madeleine Andersson) ekonomiframställning känns det skönt med rondeller, som går runt jämt, menade näringslivschefen Henrik Olofsson och anknöt till det pågående rondellbygget.

– Det börjar bli många röda bockar i kommunen nu, och då tänker jag inte bara på dig Per och dina partikollegor, inflikade Madeleine Andersson angående avbockningarna av alla uppsatta åtgärdsmål.

Mer läsning

Annons