Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordmånga ville prova på basket

När Askersunds lokala basketlag Sjöängens IF bjöd in till en prova- på kväll kom rekordmånga deltagare, många av dem under 10 år.

Annons

Sanjin Kozomara är assisterande tränare för Sjöängens IF:s basketlag och en av dem som bjöd in till prova på-kvällen.

- Vi hade väl trott på kring 30 besökare, men det kom upp emot 50 stycken. Av dem var 16 barn under 10 år, så det ser väldigt lovande ut inför föreningens framtid, säger Sanjin.

En orsak till att besökarna blev fler än tidigare tror han är att föreningen varit med på marknaden i Askersund och berättat om sin verksamhet. Han upplever det också som att basket är en sport på frammarsch:

- Fotbollen och innebandyn tappar medlemmar, medan basketen tvärt om ökar på många håll. Så från att inte ha varit så stor tror jag nu den är på väg framåt.

Nästa år kommer Sjöängens IF troligen inte ha något vuxenlag. Sex av lagets medlemmar ska börja plugga på annan ort, däribland även Sanjin.

- Jag har fixat så att jag kan spela i Linköping i stället nu medan jag pluggar, så får vi se sen om jag återkommer till Askersund.

- Jag har svårt att se att det ska gå att få ihop ett vuxenlag redan under nästa år, men med tanke på hur många unga som verkar intresserade kan det säkert bli en fortsättning för basketlaget längre fram.

Mer läsning

Annons