Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rena mörkret i Olshammar

Hösten är här med mörkret. Parallellvägen i Olshammar saknar gatubelysning och då blir det kolsvart. Det måste kommunen göra något åt tycker utvecklingsgruppen och boende på gatan.

Annons

Föreningen Olshammars utvecklingsgrupp har tidigare uppvaktat kommunen i anledning av att Parallellvägen inte har någon gatubelysning. Nu gör man en ny påstötning eftersom det lilla ljus som kastade lite sken från södra infarten in mot gatan tagits bort.

”Det blev naturligtvis kolsvart om kvällarna, precis som vi varnade för”, skriver föreningen som menar att alla gator i tätorter ska vara belysta. Södra infarten är hårt trafikerad av tung trafik, och i mörkret uppstår då en stor risk för oskyddade trafikanter. Bland annat korsas gatan av motionärer som använder elljusspåret söder om infarten.

Boende på Parallellvägen krävde redan i februari att tekniska förvaltningen skulle ordna belysning på Parallellvägen före denna höst. ”Parallellvägen byggdes för 35 år sedan, någon vägbelysning har aldrig blivit uppförd på denna gata”, skriver villaägarna.

Ortens utvecklingsgrupp vädjar därför att kommunen sätter upp gatubelysningen i Olshammar och förser Parallellvägen med belysning. Gatubelysning är ett sätt för kommunen att visa att man satsar på inflyttning och trivsel i alla tätorter, menar man.

Mer läsning

Annons