Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riskfyllt att leka på Mosippans gård

Åsbro. Utstickande spikar, trasiga staket och utdömda gungor. Det är bara några av de problem som finns i förskolan Mosippans utemiljö.

Annons
Leker ändå. Trots att det problem i utemiljön är det svårt att låta bli att leka. Joline och Frida Åkesson och Oliver Pettersson klättrar i klätterställningen.

– Det är kommunens skyldighet att sköta det här, säger Daniel Lundh. Han och fem andra föräldrar till barn på Mosippan har sedan de uppmärksammade problemen i juni försökt få kommunen att åtgärda dessa.

Gungorna utdömda

Högst prioritet har gungorna, som redan under en inspektion i april i år bedömdes vara utdömda och måste åtgärdas omedelbart. De står fortfarande kvar.

– Gungorna har vi påtalat länge, nästan sedan vi flyttade hit efter jul, berättar Mattias Åkesson.

Föräldrarna har vid flera tillfällen kontaktat kommunen och vissa förbättringar har gjorts. Bland annat har ett av staketen lagats och brännässlor har tagits bort. Men det är lång väg kvar, tycker föräldrarna.

– När jag kollat vad protokollet betyder, står det att många fel ska vara åtgärdade inom ”stipulerad tid”. Man tycker att det här borde ha prioriterats när det gått tre månader, säger Daniel Lundh.

– Man hoppas att det inte behöver hända något innan det åtgärdas, konstaterar de allihop.

Renoverades

Innemiljön på Mosippan renoverades nyligen och strax efter jul fick barnen som är mellan ett år och förskoleålder flytta in. 54 barn har under våren gått på Mosippans förskola.

De gillar att leka och tänker inte på utstickande spikar och skruvar som kan skada. Men högst upp på önskelistan står inte renovering av det gamla, utan ett nytt tillskott till lekplatsen.

– En rutschkana, säger Joline Åkesson.

Mer läsning

Annons