Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S-bas firad på första maj

Kommunstyrelsens ordförande Per Eriksson var en av första maj-talade i Askersund.

Annons
Per Eriksson firades innan han började sitt tal.

Men innan han började tala blev han födelsedagsuppvaktad. Han fyller nämligen år i dag. Jonas Björndahl tog initiativ och stämde upp allsången "Jag må han leva ..."

Därefter konstaterade Per Eriksson att det inte var någon nyhet att han fyllde år just 1 maj.

- Det har jag gjort i 51 år nu.

Resten av sitt tal fokuserade till största delen på vad socialdemokraterna i Askersund har varit med och genomfört sedan valet.

- Vi håller just nu på med att presentera ett "delårsbokslut" över våra vallöften, sade han och räknade upp bygget av Snavlunda skola, fler förskoleplatser och att byggnationer av hyreshus kommit i gång, bland annat på Sundsgatan.

- Vi har också nu en attraktiv citycamp i hamnen och vi har hunnit få fem tillgänglighetsflaggor och ansöker om att få ytterligare en, sade Eriksson i sin uppräkning.

En släng till regeringen hann han också med. Han kritiserade att regeringen inte tar tillräckligt med initiativ riktade mot kommunerna under lågkonjunkturen.

- Man lägger inte många strån i kors för att hålla kontakt med kommuner och speciellt då mindre kommuner dit vi i Askersund får räknas.

Innan Eriksson talade hade Robert Roos, från LO haft ordet.

Han lyfte bland annat oron för den ökade arbetslösheten.

- Här i Askersund är 800 personer arbetslösa och arbetslösheten har bara ökat under den moderatledda regerlingen, sade han.

Han gick igenom hur han såg på hur de förändringar som genomförts har påverkat de som blivit arbetslösa, bland annat hur utförsäkrade tvingas vända sig till socialkontoren för att få pengar till uppehälle.

- Hög arbetslöshet i kombination med urholkade trygghetssystem föder rädsla, sade Roos och efterlyste att mötesdeltagarna gick och berättade hur man vill ha det istället.

Läs också: Askersundsbloggen med bildkavalkad från Askersund i valborg och 1 maj.

Mer läsning

Annons