Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sabina Karlsson ny centrumledare

Sabina Karlsson har nu formellt fått tjänsten som ny centrumledare och samordnare för aktiviteter inom köpmannaföreningen Askersund i centrum. Ett uppdrag som smälter ihop med hennes arbete som turistassistent i kommunen.

Annons
Butikernas vän. Sabina Karlsson ska jobba för att få askersundarna att handla på hemmaplan.BILD: JESSICA UHLIN

Kommunstyrelsen har nu beslutat att utöka Sabina Karlsson tjänst som projektansvarig på Turistbyrån från 50 till 75 procent.

Utökningen ska användas till att hon jobbar som centrumledare för Askersund i centrum med samordning av evenemang samt marknadsföring. Den finansieras delvis av att föreningsbidraget från kommunen dras in.

Arbetsuppgifter tas bort

Den tidigare centrumledaren Adam Holmes arbetsuppgifter att företräda föreningens åsikter i påverkanssammanhang tas dock bort, eftersom det kan komma i konflikt med Sabina Karlssons jobb på Turistbyrån. Den delen får i stället skötas av föreningens styrelse.

Själv ser Sabina Karlsson inte något problem med att kombinera rollerna som centrumledare och turistassistent.

– Nej, de går ihop så mycket. Jag ser det bara som positivt. Vi kan ha mer av gemensam marknadsföring och ge draghjälp åt varandra, säger hon.

Varför är du rätt person för det här jobbet?

– Kanske för att jag är yngre än de flesta butiksägare. Min generation är den som åker till Örebro och handlar, och jag kan försöka få dem att tänka på ett annat sätt. Sedan tycker jag att det är roligt att driva aktiviteter och evenemang.

Nyckeln i att locka den yngre generationen att stanna kvar och handla på hemmaplan tror Sabina Karlsson ligger i att visa på det stora utbud som ändå finns.

– Du kan i stort sett köpa allt utan att behöva lämna stadskärnan. Men jag tror att många blir hemmablinda. Det gäller att ha små aktiviteter hela tiden så att folk kommer ut och rör sig i butikerna och får upp ögonen för hemorten, säger Sabina Karlsson.

Mer läsning

Annons