Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex radhus ska totalrenoveras

Askersunds Bostäder AB planerar att starta en totalrenovering av 76 lägenheter på Fågelvägen.

Annons
Totalrustas. Askersunds bostäder AB planerar att totalrenovera 76 lägenheter på Fågelvägen. Om upprustningen kommer i gång hösten 2014 som det är tänkt får hyresgästerna flytta till andra boenden. Foto: Göran Kempe

Askersund. Preliminärt ska rusten av radhusen komma igång till hösten 2014 är det tänkt. Det fick hyresgästerna och representanter för Hyresgästförening veta av bostadsbolagets vd Anders Gustafsson vid ett informationsmöte för två veckor sedan på Hotell Norra Vättern.

Exakt när renoveringarna kan komma att påbörjas är ännu inte klart, men det som nämnts är under hösten 2014.

– Vi är väldigt nöjda med att vi får vara med och påverka i ett så här tidigt skede, säger Hyresgästföreningens ordförande i Askersund, Sonny Johansson.

Under tiden som renoveringarna pågår får hyresgästerna flytta till andra lägenheter i den mån sådana finns att tillgå.

– Det som nämndes är att det också kan bli aktuellt att bygga baracker som hyresgästerna får bo i under tiden lägenheterna renoveras, säger Sonny Johansson.

Askersunds Bostäder kommer att stå för både flytten och kostnaderna för den.

Kommer renoveringarna igång som planerat beräknas samtliga lägenheter vara i toppskick någon gång under 2017.

Huvudsyftet med renoveringarna är att bostadsbolaget ska spara energi. Bland annat så kommer hyresvillkoren att ändras så att hushållselen inte längre ingår i hyran utan betalas av hyresgästen.

Bostadsbolaget och Hyresgästföreningen har enats om ett ombyggnadsavtal. Bland annat ska en grupp med hyresgäster bildas som får insyn i renoveringen av radhusen.

Hyresgästerna ska även få ett bo-kvar-alternativ att ta ställning till. Det innebär att de flyttar tillbaka till den renoverade lägenheten, och kan då påverka hur den utrustas bland annat.

Behöver rustas. Huvudsyftet med rusten av radhusen på Fågelvägen är att spara energi. Men de är i behov av allmän uppfräschning också.

Mer läsning

Annons