Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sexorna trivs på Sjöängsskolan

Sexorna trivs bra på Sjöängsskolan. Det visar en enkät bland eleverna som skolhälsovården gjort. Även föräldrar har fått ge sina åsikter i en utvärdering, men vad de säger är inte klart än.

Annons

Skolsköterskan Sonja Broström gör alltid en hälsoprofil med eleverna där de får svara på olika frågor om livet och skolan. När hon genomförde den med sexorna tog hon med en fråga om hur det hade gått att anpassa sig till Sjöängsskolan.

– De fick svara på en glidande skala från lätt till svårt och kanske ungefär 90 procent svarade att det hade varit lätt att anpassa sig. De verkar trivas väldigt bra, säger Sonja Broström.

Hon har uppfattningen att sexorna som började på skolan i höstas inte har haft svårare med omställningen än vad sjuorna normalt har.

Lugnat ner sig

– Det kanske var i början som jag kunde uppleva att jag hade fler sexor som kom för att de mådde dåligt på något sätt, som ont i magen eller ont i huvudet. Men jag vill påstå att de flesta av dem inte verkar ha det nu, att det har lugnat ner sig.

Att genomföra en enkät om hur flytten av sexorna från ortsskolorna till Sjöängsskolan har gått var ett medborgarförslag som politikerna antog. Rektorn på skolan, Malin Skyrman Kindervall, håller också på att genomföra en enkät bland föräldrar till sexor om hur det första läsåret varit. Det är dock en klass kvar som inte fått ut frågorna, och resultatet har inte sammanställts än.

– Vi frågar hur barnen trivs, om de är nöjda med undervisningen och fritidspedagogen. Vi hade tänkt att göra en utvärdering i alla fall, men kanske lite senare, säger Malin Skyrman Kindervall.

Mer läsning

Annons