Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simskola flyttar efter misstänkt magsjuka

Efter att flera deltagare vid simskolan vid Hagabadet i Askersund blivit magsjuka flyttar simskolan till Husabergs udde.

Annons

Sedan kommunen fått rapporter om många fall av magsjuka kommer simskola, vattenlek och märkestagning att flytta från Hagabadet till Husabergsudde from fredag 1/8. Samma tider kommer att gälla.

Det har tagits prover på vattnet i Haga, och fram till dess att kommunen fått svar på dessa har Sydnärkes miljöförvaltning gjort bedömningen att man inte bör bada i Haga under tiden. Provsvaren förväntas komma först i början på nästa vecka. Magsjukan kan, enligt Sydnärkes miljöförvaltning, ha helt andra orsaker men det kan inte uteslutas att det beror på bakterier i vattnet eller algblomning.

Har du blivit magsjuk i samband med bad i Hagabadet ska du kontakta Sydnärkesmiljöförvaltning via epost.

Förvaltningen vill veta vilken dag badet skedde samt när magsjukan slog till. Även symptomen är av intresse för förvaltningen samt observationer av alger eller föroreningar i vattnet.

Skicka mailet - med kontaktuppgifter (namn och telefonnr) - till [email protected] Vid frågor kontakta miljöförvaltningen 0584-473 400.

Mer läsning

Annons