Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolbuss rullade in i lastbil

Den parkerade bussen började på grund av ”ett misstag” rulla när föraren klivit ur fordonet. Bussen som var full av skolbarn rullade rakt in i en stillastående lastbil.

Annons

Det var i början av oktober som en lastbil fått problem och blockerade vägen. Skolbuss 42, vars tur går från Snavlunda skola till Tycke, fick stanna tills problemet var löst och lastbilen ur vägen.

Busschauffören gick efter några minuters väntan ur skolbussen för att hjälpa lastbilens förare och lämnade barnen inne i fordonet under tiden.

Rullade in i släpet

Enligt den rapport som inlämnats till tekniska förvaltningen av bussföretaget Y-Taxi började bussen strax därefter att rulla mot lastbilen. Chauffören hann inte tillbaka till förarplatsen innan bussen körde in i sidan på lastbilens släp.

I rapporten skrivs att bussföraren pratade med barnen efter krocken och förklarade att inget allvarligt hänt. De berörda barnen beskrivs i rapporten som ”lugna och inte rädda” när bussen åkte vidare på sin rutt.

Y-Taxi anser att olyckan skedde på grund av att chauffören gjorde ett misstag och planerar att eliminera risken för att något liknande händer igen genom bättre information och vidareutbildning för personalen. Olyckan är anmäld som fordonsskada.

PIA GYLLIN

Mer läsning

Annons