Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolbygget börjar få väggar och höjd

Efter ett grundligt förarbete börjar storsatsningen KKC att synbart resa sig upp i höjden.

Annons

Den här veckan började arbetet med att resa stommarna till det som ska Askersunds nya kunskaps- och kulturcentrum Sjöängen.

– Vi har precis börjat med etapp 1, som är den del av byggnaden där kök och matsal ska ligga, säger projektledaren Jan Öholm.

Om sex veckor ska den delen ha vuxit tre våningar på höjden. Det som var klart på torsdagen var att väggarna till hisschaktet kommit på plats.

Sammanlagt kommer arbetena med att resa stommarna pågå i 24 veckor – sex veckor per etapp. Under den tiden kommer arbetena att pågå till klockan åtta om kvällarna samt på lördagsförmiddagarna, för att inte tappa tid.

– Målet är att vi ska ha en tät byggnad till sommaren, så att vi kan komma igång med inomhusarbetena. Just nu ligger vi helt i fas med den tidplanen, förklarar Öholm.

Under den tiden kommer det att bli vissa störningar, som buller, men de mest störande arbetena ska undvikas sena kvällar och tidiga lördagar.

I dagsläget är det ett 30-tal snickare och betongarbetare som arbetar med skolbygget, men när alla våningsplan är på plats kommer arbetsstyrkan att fördubblas.

Mer läsning

Annons