Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialnämnden i Askersund vill köpa in arbetskläder

En utökad tvätteriverksamhet och fler arbetstillfällen kan bli verklighet om socialnämnden beviljas anslag för att köpa in arbetskläder.

Annons

I dag hyr socialförvaltningen in arbetskläder till personalen från ett företag. Avtalstiden går snart ut och frågan om att köpa loss arbetskläderna har väckts. Ett förslag har kommit om förvaltningens kläder kan tvättas på Arbetsmarknadsenhetens tvätteri.

Socialnämnden beslutade tidigare i veckan att arbetskläder ska köpas in och att verksamheternas tvätt ska ske i kommunens egen regi om nämnden beviljas anslag.

– Vi begär 417 000 kronor av kommunfullmäktige för att kunna köpa in kläder. Vi sparar cirka 211 000 kronor per år genom att äga kläderna själva, säger Siv Ahlstrand (S), socialnämndens ordförande.

Socialnämnden beslutade även att föreslå kommunstyrelsen att ta investeringsbudgeten på 200 000 kronor för 2014. Pengarna är för att kunna köpa in tvättmaskiner till det tvätteri som AME driver, då maskinerna som finns är slitna.

En fördel som Siv Ahlstrand ser om AME skulle ta över socialförvaltningens tvätt är att det kommer att skapas fler arbetstillfällen.

Ärendet går nu vidare för beslut i kommunstyrelsen.

Mer läsning

Annons