Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sören saknar sin brygga

Sören Eriksson spanar på sin segelbåt som ligger vid en boj ute i Alsen. Om han ska kunna ta den på en tur den här sommaren måste han simma ut. Kommunen har nämligen tagit bort bryggan som hans lilla roddbåt legat vid.

Annons
Saknar brygga. Kommunen har skött proceduren med att rensa Strandparken på bryggor riktigt dåligt, säger Sören Eriksson. Han och andra tidigare bryggägare vet inte var de ska göra av sina båtar.BILD: JESSICA UHLIN

Sören Eriksson har haft bryggan i 37 år tillsammans med en bekant, men blev uppsagd i höstas. I mitten av december tog kommunen bort den. Han har sedan dess väntat på besked om hur han ska lösa sin situation i stället.

– Det verkar som om de vill mota bort alla båtägare från stan, säger han bekymrat.

Att kommunen har rensat bort de gamla slitna bryggorna längs Strandpromenaden tycker han är helt okej, men de som var välskötta och fina kunde väl fått vara kvar. Helst vill Sören Eriksson ha sin lilla brygga på den gamla platsen, eftersom det är nära till hans hus. Om han fick en plats på en större anläggning, som ska byggas längre bort, blir det långt att ro till segelbåten.

– Det här betyder att jag får titta på båten den här sommaren eller simma ut till den. Eftersom det är en träbåt måste jag ha den i sjön annars gistnar den, säger Sören Eriksson.

Kommunens tekniska förvaltning har fått i uppdrag att bygga två stora bryggor med plats för totalt 40 båtar vid stenkajen nära busstationen. Inte förrän nyligen har länsstyrelsen gett tillstånd till vattenverksamhet, och därför har inte arbetet kommit i gång.

Framåt hösten

– Vi har inte kunnat beställa materialet innan vi fått tillstånd, och det är ju leveranstider på det också. Nu kommer ju semestrarna, så vi siktar på att hinna med det här under sensommaren eller framåt höstkanten, säger Bo Lindh, chef för gata- och parkavdelningen.

Han menar att information ska ha gått ut till alla tidigare bryggägare om att de måste höra av sig till kommunens kultur- och fritidsförvaltning om de velat ha en ny bryggplats.

Kim Bergqvist, kultur- och fritidsassistent, meddelar att de som anmält intresse också fått en plats och att det finns någon enstaka kvar.

Mer läsning

Annons