Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spexiga lärare bjöd till

I går fick sig hälften av eleverna på Sjöängsskolan ett gott skratt. En grupp lärare bjöd på sig själva när de satte upp det årliga julspexet.

Annons
Kiss- och bajshumor. Det är tur att inte lärarna på Sjöängsskolan bestämmer hur det ska se ut i nya kultur- och kunskapscentret. Elevernas dåliga psykiska hälsa kan botas genom gemensamma toaletter, tror man. Caroline Karlström, Tomas Olausson, Fredrik Vieweg och Daniel Melin stod för numret där kroppsspråket fick tala.

Lärarnas julspex har en lång tradition på Sjöängsskolan. En av de trogna spexarna, Tomas Olausson berättar att han har varit med och kört i den här formen sedan 1970-talet, men redan innan dess hade man under många år en Luciaföreställning.

Intresset för att vara med och arrangera julspexet har i år tyvärr varit rätt lågt. Det är många som haft fullt upp att göra med det vardagliga skolarbetet under hösten.

– Vi har tagit med mycket gammalt material, sådant vi kört förr om åren, som vi skrivit om lite. Men det kan vara lika roligt för det, säger Tomas Olausson.

Numren avlöste varandra och som guldkorn kan nämnas Tomas Olaussons och Ingvar Öhrns träff i skogen, gestaltande en skotträdd respektive skjutglad jägare, Antikrundan på Sjöängsskolan där de gamla inventarierna av det levande slaget fick hård bedömning och värdering samt ett nummer där de inblandade inte sa ett ord, men kroppsspråket var desto tydligare. Det handlade om den nya skolan där man för elevernas psykiska hälsas skull ska bygga toaletterna som gemensamhetsanläggningar. Det svängde också rejält om flera av musiknumren.

I dag, tisdag, spelas spexet för övriga elever och i kväll kl 19 har allmänheten möjlighet att få se föreställningen i Sjöängsskolans aula.

Aktuell fråga. Caroline Karlström, Tomas Olausson och Johnas Hammarlund debatterade sjukvården. Alla var för privat sjukvård, men ingen visste egentligen riktigt vad det var för något.
Missförstånd. Stina Ogenklev ringde äktenskapsrådgivningen för att få råd om hur hon skulle hantera sin gamla bil.

Mer läsning