Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF teatergäng gjorde det igen

”Tänk så dé kan vá”, och tänk va bra det kan bli. I går bjöd SPF:s teatergrupp i Askersund in till en ny världspremiär i Norrabergskyrkan.

Annons
Rosas med rosor. Hela teatergruppen, närmast kameran, Ulla-Britt Åhlin, Örjan Lindahl, Elsa Elfving, Lena Malmrot, Inga-Lill Lindahl, Gullbritt Fredriksson och Jan Fredriksson.

SPF står ju egentligen för Sveriges pensionärsförbund. Men i Askersund skulle det även passa att SPF står för Stadens populäraste föreställning. I går fylldes Norrabergskyrkan med drygt 70-talet besökare när lokalavdelnings teateraktörer framförde några bilder av ”pansjis-livet” i ett scenframträdande.

– Gillar du tanter som är karltokiga, frågade Röda Tråden (Lena Malmrot) en av de grånade männen i publiken.

Ribban lagd

– Ja, och de som inte är tanter också, svarade herren i bänken.

Där var liksom ribban för föreställningen lagd när Hildur och Beda började berätta skvaller om Agda och Greta.

– De klädde sig i så kort korta kjolar så hela åderbråcken syntes, tyckte Hildur.

Av den humoristiska föreställningen kan man dra slutsatsen att pensionärslivet i stort består av skvaller, lottköp, rynkor, rädsla för onyttig och fet kost, korsord, sport på tv, golf samt en och annan vältempererad mellanöl. För att inte tala om dyra läkarundersökningar och mediciner.

Lockade till skratt

– Jag var hos en läkare som kan allt om alla organ. Jag tror de kallas organist, var en av alla repliker som lockade besökarna till skratt.

Efter föreställningen fikades det och samtidigt lobbade teatergänget för att få fler att vilja vara med och spela. Det var åtminstone för fjärde gången, eller kanske det var femte som de fixade till en egenskriven föreställning.

Det var nog femte gången, för då innebär detta att nästa års uppsättning blir sex. Vad nu den kommer att handla om.

Mer läsning

Annons