Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stall Sedström travar på

Stall Sedström kan se tillbaka på ett framgångsrikt 2011. Man kan också stoltsera med fyra nomineringar till helgens travgala.
Tränaren Johan Sedström hoppas nu på fortsatta framgångar och fler hästar till stallet.

Annons
Blickar framåt. Travtränaren Johan Sedström blickar framåt. Inte minst för att han har en dröm om att döttrarna Linda och Anna en gång ska kunna ta över rörelsen.

Stall Sedström har verksamhet i Knottorp utanför Askersund. 2011 var det mest lyckosamma året som verksamheten någonsin har haft.

Alla är med och kör

I travtävlingar körde kuskarna in mer än en miljon kronor, vilket är en fördubbling mot tidigare år. Agge the Bomber fick också tävla och vann i V75, vilket var en stor framgång.

– Vi är ett litet stall, men vi har en bra laguppställning, alla är med och kör. Det har nog bidragit till att det gått så bra. Men det handlar också om att alla hästar har varit friska. Har man otur och får mycket infektioner kan det göra att en stor del av säsongen är spolierad, säger Johan Sedström.

Inför Örebro/Lindesbergs travgala på lördag har stallet nomineringar i fyra klasser. Johan Sedström i nominerad till årets tränare, dottern Linda till årets lärling, Elvira G till årets sto och Cool Style till årets tvååring.

Uppmärksamhet är bra

– Det är ju skoj, sedan är jag väl inte säker på att vi får någon utmärkelse. All uppmärksamhet är bra, men det är nog inte så att det ringer två personer och vill att jag ska träna deras hästar bara för det här, säger Johan Sedström.

Men han hoppas på att det under 2012 ska komma några nya hästägare till stallet, vilket innebär nya intäkter. I dag har stallet 16 hästar, men Johan Sedström siktar på någonstans runt 20–25 stycken.

Döttrarna kan ta över

– Ambitionen att bli något storstall, det har vi inte.

Linda Sedström har hunnit bli en rutinerad travkusk och kör på olika banor runt om i Sverige. Systern Anna Sedström finns också i verksamheten, och är på gång att själv börja tävla. Möjligheten finns att de kan ta över stallet när pappa Johan inte orkar längre.

– Ja, det vore kul att ta över, om det fortsätter att gå bra, säger Linda Sedström.

Jessica Henulin

019-15 54 02

[email protected]

Mer läsning

Annons