Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Start för jympa som passar äldre

ÅSBRO. Koordination och balans är viktigt när man börjar bli äldre. Det var två viktiga moment när ett gäng seniorer började med lättjympa i Åsbro sporthall i torsdags.

Annons
Slappnar av. Annhild Blomqvist och Bertil Sandén gör en avslappningsövning på lättjympa för seniorer i Åsbro sporthall.

Det var fokus på lugna rörelser i ett behagligt tempo när Loes Jurriaans ledde seniorgymnastik för ett drygt tiotal deltagare. Hon är utbildad för att leda motion för just äldre.

– Jag har arbetat med det tidigare i mitt hemland Holland. Det här är första gången vi provar här i Åsbro och det är kul att det kom så många, säger Loes Jurriaans.

Sprang LidingöloppetBertil Sandén från Åsbro tyckte att lättjympa passade honom bra.

– Jag har idrottat väldigt mycket och bland annat sprungit Lidingöloppet ett antal gånger. Men nu har jag opererat höfterna, så det här var utmärkt motion för min del, säger Bertil Sandén.

Det är SPF Lerbäck som tagit initiativ till lättjympan och föreningens ordförande Sonja Cederlöf ser flera förtjänster med aktiviteterna.

– Vi har pratat länge om att dra i gång något sådant här. Det här är ju dessutom övningar som man kan ta med sig hem och sprida till dem som kanske inte kan ta sig hit, säger Sonja Cederlöf.

Alla är välkomna att vara med på lättjympan i fortsättningen enligt Loes Jurriaans, även om alla kanske inte är lika rörliga.

– Även de som kanske sitter i rullstol eller har rollator kan vara med. De kanske inte kan följa med i alla övningar, men alla kan delta utifrån sina förutsättningar, säger Loes Jurriaans.

Mer läsning

Annons