Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stevie Wonder tolkas av manskör

Askersunds Manskör förstärks av ett sexmanna-band med blåsinstrument, då ett antal av Stevie Wonders mest kända låtar ska framföras.

Annons
Solosång. Carl Bäckman förstärker Askersunds Manskör och sjunger här ett solonummer.

Då NA tittar förbi Askersunds Manskörs repetitioner är stora delar av både kören och kompbandet närvarande. Stevie Wonder-låtarna avlöser varandra, men John Åström, vanligtvis förste bas i kören, återfinns sittandes vid en dator vid sidan av.

- Jag debuterar som konferencier denna gång, så jag sköter mellansnacket mellan låtarna istället för sjunger, ger han som förklaring.

Även yngre förmågor finns med i konserten: Anton Olausson, från Askersund och nu musikstuderande i Stockholm, har nu vänt hemåt tillsammans med fem andra för att ackompanjera kören. Konserten innehåller även ett par egna framträdanden av dem.

I samband med konserten delas Askersunds Manskörs musikstipendium ut. Vem personen är hålls hemligt fram till konserten, men det ges en ledtråd att stipendiatens musikaliska kvalité har hämtats från musikalernas värld.

Stevie Wonder-konserterna ges lördagen den 18 april klockan 16 och 19 i Folkets hus i Askersund. Den som vill se Stevie Wonder live få ge sig till tåls till sommaren: då är Stevie Wonder nämligen en av årets artister på Roskildefestivalen den 27 juni-4 juli.

Hemvändare. Anton Olausson återvänder till hemstaden Askersund för att ackompanjera manskören.

Mer läsning

Annons