Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor flyttkarusell på gång i Rådhuset

En stor omorganisation ärpå gång i kommunhuset.Ett förslag på ny organisation har tagits fram av kommunchefen och den innebär bland annat att det administrativa arbetet centraliseras.

Annons

Själva poängen med organisationsförändringen är att renodla rollerna och effektivisera arbetet. Enligt förslaget ska alla nämndsekreterare, arkiv och registratorsfunktion koncentreras till ett kansli som leds av en administrativ samordnare.

Tanken är att detta ska finnas på plats senast 2011.

Även all debitering, exempelvis barnomsorgstaxan, ska centraliseras till ett kontor, i stället för att som i dag skötas av folk på respektive nämnd.

Innebär det att kommunen ska dra ner på personal?

– Nej, egentligen inte. Det vi tänker oss är att få mer verksamhet för pengarna i stället för administration, säger Per Eriksson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Han kan inte kommentera förslaget till organisationsförändring särskilt ingående eftersom det inte behandlats politiskt än.

Det ska först diskuteras i kommunstyrelsens arbetsutskott i slutet på januari, och med eventuella ändringar antas i början på februari.

Den andra stora grejen som diskuteras, och som Per Eriksson inte är säker på kommer att falla alla på läppen, är att organisera turismfrågorna under kommunstyrelsen, i stället för kultur- och fritidsnämnden som i dag.

Turismen, liksom näringslivsutveckling, är en strategisk fråga för kommunen, och dessa är tänkta att hanteras av en nyinrättad kommunledningsstab.

Om kommunstyrelsen väljer att ställa sig bakom detta förslag påverkar det rekryteringen av ny kultur- och fritidschef.

Inriktningen mot turism, som varit i fokus, blir inte så viktig om detta ska hanteras av kommunledningen. Därför är rekryteringsprocessen fortfarande vilande, men Per Eriksson hoppas att kunna meddela vem som ska anställas så snart som möjligt efter att organisationsplanen antagits.

Läs mer i onsdagens Nerikes Allehanda.

Mer läsning

Annons