Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort biljettryck till Rosendal

Höstens teaterbegivenhet på Rosendals festgård blandas med sketcher samt ett hopkok av musikal- och cabaretsånger, samtidigt som maten serveras. NA fick del av scenmenyn vid veckans repetition.

Annons

Se några av numren i webb-tv. Klicka på spelaren här ovanför!

Alla goda ting är ju tre sägs det. Kanske arrangören tänkt på det när det bjuds underhållning i tre akter, trerättersmeny, och till slut ändade det även i tre föreställningar. Och med ett helt nytt koncept på scenen:

– Vi försöker hitta en annan sjanger, inte bara en teater utan en underhållande helkväll med olika inslag, framhåller Mille.

Helgen är fullbokad på Rosendal efter ett hårt tryck för att komma över biljetter. Underhållningsgänget, som arrangerar med stöd av Medborgarskolan, vill ju att så många som möjligt ska roas. Det resulterar i att det blir en extraföreställning nästa fredag den 4 november. Om nu inte det räcker heller, vad gör ni då?

– Ja då får vi ta det på övervägande, säger Inger Andersson, ledare av Glada kören.

Ett sammankok av glada amatörer framhåller Inger, och där passar förstås Glada körens sångare in. Men alla på scenen är dock inte fullamatörer. Teaterrävar som Anna Liljerås, Roger Hallbom och Mille Berggren finns med i rollistan när det ska bjudas på sketcher mellan alla sångnummer.

Yngst på scenen är 13-åriga Rebecca Holmlund från Pålsboda. En väldigt framåt tjej med erfarenhet från Lerbäcks Teater där hon spelade Lucy i Narnia, häxorna och lejonet.

– Jag gör en liten sketch och så sjunger jag i låten, allt du kan göra, kan jag göra bättre, berättar hon.

Stämmer det på dig?

– Nja, men jag är en glad prick, påpekar Rebecca.

”Närproducerat utan krav”, heter föreställningen som ska roa publiken i festgården.

– Det stämmer helt på oss. Vi är närproducerade och ställer inga krav, förklarar Mille.

Ingen sång utan bra musiker. Peter Hayward på piano, K G Johansson bas, Anders Backlund dragspel och saxofonisten Anders Axberg ser till att hålla takterna i de tre akterna. Värdparet på Rosendal, Barbro Andersson och Christer Claesson, har sen inte lång tid att pusta ut på. Julbordstider stundar inom kort.

Mer läsning