Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för radhus på Verkstaden

Intresset för bosätta sig i Västra Strandparken i Askersund är så stort att kommunen skrivit ett reservationsavtal med Peab Bostad AB.

Annons

Avtalet gäller bygget av två radhus med sexton lägenheter.

Grunden till avtalet med Peab är det stora gensvaret på kommunens intresseförfrågan för att bosätta sig i kvarteret Verkstaden, som resulterat i att nära 200 familjer finns på kommunens intresselista.

Radhusen är tänkta att upplåtas som bostadrätter. När Peab fått tio av de sexton lägenheterna tecknade kommer företaget att dra igång byggnationen.

På Peab förbereder man sig för att kunna sätta igång bygget av bostadsrätterna vid årsskiftet 2015/2016. Skulle så bli fallet kan inflyttningen börja någon gång under 2016.

Det skulle i så fall innebära att Sjöängen – kunskaps- och kulturcentret i Strandparken – och radhusen står klara i stort sett samtidigt.

Redan på plats i de gamla industrilokalerna vid Alsens strand är AskersundsHälsan med företagshälsovård och Vätter Rehab med en modern gymanläggning samt pub-kedjan O’Learys restaurang – som för övrigt är till salu på Blocket.

På området planeras vid sidan av de två radhusen även byggen av hyresrätter samt bostadsrätter i lägenhetsform.

Mer läsning

Annons