Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Styckmörderskan Jonna Henningsson förlorar körkortet

Styckmörderskan Jonna Henningsson har fått sitt körkort indraget – på grund av att hon mördat anser transportstyrelsen inte att hon är lämplig som bilförare.
Nu har förvaltningsrätten slagit fast att beslutet att dra in körkortet var riktigt.

Annons
Jonna Henningsson med sin advokat Johan Ericsson vid Örebro tingsrätt under mordrättegången.Nu har hon med trippelmördaren Ricard Nilsson som juridiskt ombud varit uppe i förvaltningsrätten i strid om sitt körkort.

Transportstyrelsen återkallade Jonna Henningssons körkort 23 juni 2015. Henningsson överklagade beslutet med hjälp av sitt juridiska ombud, trippelmördaren Ricard Nilsson, som driver en juristbyrå inifrån fängelset. Nu har ärendet avhandlats i förvaltningsrätten i Karlstad.

"Mot bakgrund av att hon har gjort sig skyldig till en så pass hänsynslös gärning som mord samt vad som framkommit om hennes personliga förhållanden kan hon inte anses lämplig att köra fordon som kräver körkort", har transportstyrelsen uppgett till förvaltningsrätten.

Transportstyrelsen hänvisar till det rättspsykiatriska utlåtandet från mordrättegången där det konstateras att Henningsson är oförmögen att planera och se konsekvenser av sitt handlande.

Trippelmördaren Ricard Nilsson har  utbildat sig och tagit flera olika examina under tiden han avtjänat sitt livstidsstraff, bland annat i juridik, sociologi och litteraturvetenskap. Han har även skrivit flera böcker, den senaste hade titeln

Styckmörderskans ombud Ricard Nilsson uppger att hans klient har haft körkort under flera år och aldrig har uppträtt olämpligt i trafiken.

Men transportstyrelsen anser inte att Henningsson uppträtt lämpligt efter att hon bland annat "har använt en personbil för att ta sig till och från brottsplatsen samt för att efter gärningen göra sig av med kvarlevorna".

Förvaltningsrätten anser att det inte finns några nya omständigheter som utgör synnerliga skäl att ändra beslutet om återkallelse av Jonna Henningssons körkort. Hon blir därför av med det och får en spärrtid på 36 månader.

Mer läsning

Annons