Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svängigt värre på Måndagsklubb

Jazzklubbarna på hotellet är populära. Arne Cederblad, som dragit i gång dem tillsammans med övriga i bandet Lazybones, är nöjd med uppslutningen och räknar med en fortsättning till hösten.

Annons
Bo Malmström, Jan Einarsson och Arne Cederblad var några av musikerna som bjöd jazzklubbsbesökarna på förstklassig musik.

Det är trångt men mysigt i det lilla rummet på hotell Norra Vättern där jamsessionen dragit i gång, efter att Pär Björck trio dragit sitt program. På borden står tomma flaskor och glas och publiken klappar och gungar i takt till kvällens sista låtar. Jazzklubben ”Måndagsklubben” drar publik, och Arne Cederblad, som insåg att ingen jazzklubb skulle bli av om han inte ordnade det själv, är helnöjd.

– Det är härlig stämning! säger han.

– Vi kör en gång till innan sommaren, sedan blir det uppehåll. Men vi ska absolut fortsätta till hösten. Det är så himla kul att det kommer så mycket folk.

Några som besökte klubben i måndags, och även det första tillfället, är Bo Werner, Birgitta Lindblad och Lisbeth Eriksson. De tycker det är roligt med en jazzklubb i Askersund.

– Man får ställa upp när det händer något i Askersund. Och så gillar vi musik, och framför allt tradjazz, väldigt mycket, säger Birgitta Lindblad.

– Man känner ju de som spelar, eftersom det är lokala förmågor, säger Bo Werner.

De ska fortsätta att besöka Måndagsklubben och har förhoppningar om att det på sikt kan bli lite andra, mer nationellt kända, band som kommer och spelar.

Nästa jazzklubb är den 31 maj, sedan är det som sagt sommaruppehåll.

Mer läsning

Annons