Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sydnärkekretsen kan läggas ned

Risken är överhängande att Svenska Turistföreningens sydnärkekrets tvingas läggas ned. Valberedningen får inte ihop namn att fylla styrelsen inför årsmötet om en månad.

Annons

Intresset i medlemsleden för att åta sig en styrelsepost är svalt erfar Svenska Turistföreningens Sydnärkekrets. I samband med årsmötet om en månad har sex av nio ledamöter avsagt sig omval. Även valberedningens tre personer tänker hoppa av arbetet.

Läget för kretsens fortsatta existens är därför allvarligt hotad. Föreningen har gjort ett utskick till samtliga sina cirka 460 medlemmar:

– Vi har bara fått in tre svar och det är från personer som enbart är intresserade av aktiviteterna, säger kretsens ordförande Ingela Oxelgren som också aviserat sin avgång.

Valberedningen har jobbat hårt och ringt runt till 50-talet medlemmar men ingen har nappat på att ta ett styrelseuppdrag. Arbetet brådskar eftersom årsmötet hålls redan den 10 februari. I nuläget ser det ut som att det blir kretsens sista. Sydnärkekretsen har funnits som egen krets i 13 år efter att tidigare ha tillhört Närkekretsen.

– Tanken med att bilda egna kretsar var att komma närmare medlemmarna på en lokal nivå, säger Ingela Oxelgren.

Skulle kretsen tvingas lägga ner får de som är intresserade av att vara med i STF söka medlemskap i närliggande kretsar.

Mer läsning

Annons