Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teaterapor efterlyses

Jubileumsföreningen söker lokala udda talanger till en kabaré som Länsteatern turnerar med i länet. Kan du cirkuskonster, tjusa med ormar eller något annat och lite annorlunda kanske det är din tur att stå på scenen.

Annons
Åsa Karlsson och Johnas Hammarlund visar hur det kan komma att se ut när lokala inslag ska bakas in i länsteaterns kabaré.

”Made in länet” heter Länsteaterns föreställningar i kabaréform som anländer till Askersund och Folkets hus den 28 januari. Där medverkar teaterns egna aktörer Niclas Ekholm, Kalle Nilsson och Per Fritz. Till föreställningarna vill man dessutom ha med lokala förmågor på scenen.

– Vi i jubileumsföreningen har fått uppdraget att ragga förmågor inför föreställningen i vår kommun, berättar Margareta Widell.

Det ska gärna vara lite annorlunda artisteri, och max i tio minuter för varje inslag. Exempelvis cirkuskonster, läsning av en betraktelse eller dikt, berätta om en annorlunda hobby eller ett husdjur som kan göra konster.

Dans, sång och musik är förstås också gångbart, men hela det lokal engagemanget ska visa på en bredd i kabarénumren, menar Margareta.

De som är intresserade kan anmäla sig direkt till Länsteatern eller till Margareta och Olle Widell i Askersunds jubileumsförening.

Mer läsning

Annons