Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teknikförvaltningen ska spara en miljon kronor

Mer samarbete med socialförvaltningen och mindre gräsklippning i sommar. Det är några sparåtgärder som kultur- och tekniknämnden beslutade om tidigare i veckan.

Annons

 Tekniska förvaltningen befaras göra ett underskott under 2015 på cirka en miljon kronor. För att få en ekonomi i balans beslutade kultur- och tekniknämnden i veckan bland annat att ge tekniska chefen i uppdrag att genomföra en förstudie om städning av allmänna platser. Förslaget är att städningen ska göras av personer i arbetsmarknadsåtgärder eller inom enheten för funktionsstöd. Syftet är att minska tekniska förvaltningens personalkostnader.

– Vi vill utveckla samarbetet med socialförvaltningen. Att städa allmänna platser kan kännas som ett mer riktigt jobb, säger Inger Larsson (S) ordförande i kultur- och tekniknämnden.

Ett besparingsförslag som ska prövas i sommar är att minska gräsklippningsytan med 10 procent, cirka sju hektar.

På nämndmötet bestämdes även att tekniska chefen tillsammans med kommunledningsförvaltningen ska påbörja en dialog med det lokala föreningslivet om de kan sköta badplatserna i Zinkgruvan, Snavlunda, Åmmeberg, Rönneshytta och Kårberg.

– Vi beslutade även att ge tekniska förvaltningen i uppdrag att ta fram ytterligare förslag för att hålla budgeten, säger Inger Larsson.

Mer läsning

Annons