Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tekniska nämnden vill ha ny utfart

Tekniska nämnden vill att Trafikverket (före detta Vägverket) utreder möjligheten att bygga en ny utfart mot Vretstorpsvägen.Men det löser inte hela problemet med den farliga trafiksituationen vid Ullavi.

Annons

Personalen på Ullavi Aktivitetscenter skrev till kommunledningen i höstas och påpekade att något behövde göras. Nu har ärendet behandlats i tekniska nämnden. Den erkänner problemet och beslutar att ärendet ska lämnas över till Trafikverket, eftersom det inte är någon kommunal väg.

Vill se fler åtgärder

Men Torbjörn Karlsson (S), tekniska nämndens ordförande, vill se fler åtgärder.

– Även om man flyttar utfarten så tar det inte bort grundproblemet med trafiksituationen. Det kommer fortfarande att gå tung trafik där, säger han.

Markfråga måste lösas

Tanken är att på sikt bygga en gång- och cykelväg längs Ullavivägen, och binda ihop den med gång- och cykelvägen som redan finns från stan. Men då måste det göras på mark som inte kommunen äger i dag, och hur den nöten ska knäckas är inte klart.

Beslutet i nämnden blev också att se över hastighetsbestämmelserna i området. I dag gäller 70 kilometer i timmen.

Gatuingenjör Marcus Wikström säger till NA att han räknar med att förorda en hastighetssänkning, men till vad är inte klart.

Har inte behandlats

Trafikverket har inte hunnit behandla ärendet än. Maria Lindström, samhällsplanerare på myndigheten, säger att när man får in en förfrågan åker en handläggare ut till platsen för att bilda sig en uppfattning.

– Sen gör man en bedömning utifrån trafiksäkerhet, sikt, trafikmängd och hastigheter om det är lämpligt och bra att bygga den här utfarten, säger hon.

Mer läsning

Annons