Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tionde året för öppen vägkyrka i Snavlunda

På onsdagen var det vernissage i församlingsgården där vägkyrkan i Snavlunda huserar.

Annons
Samarbete. Vägkyrkan i Snavlunda är ett samarbete mellan Snavlunda hembygdsförenings Lars-Åke Letstig och Gun-Britt Haraldsson samt Svenska Kyrkans Anita Pehrson och Hans-Eric Hägg. Foto: Göran Kempe

Med start i måndags är vägkyrkan i Snavlunda öppen två veckor framöver.

– I år är det faktiskt det tionde året vi har vägkyrka här i Snavlunda, säger komminister Hans-Eric Hägg.

Under de två veckorna kommer kyrkan, församlingsgården och hembygdsgården att vara öppna mellan klockan 13 och 18 på vardagarna.

Villkoret för att få hålla vägkyrka är att kyrkan är öppen fem timmar varje vardag under två veckor. Dessutom ska det vara guidningar, andakt samt erbjudas servering.

– Att vi har en konstutställning är en bonus. Nytt för i år är tipspromenaden som ger besökarna en möjlighet att bekanta sig med kyrkans och hembygdsföreningens byggnader, säger Hans-Eric Hägg.

Utställningen, som höll vernissage på onsdagen, har fem konstnärer representerade med alster i träsnideri, akvarell, olja och textil. I hembygdsgårdens storstuga är det en minnesutställning över Marita Anderssons textilhantverk.

– Hennes tomtar är vida kända, berättar Gun-Britt Haraldsson i hembygdsföreningen.

I storstugan visas även en fotoutställning över hur livet i Snavlunda kunde te sig förr i tiden,

Fem konstnärer. Till onsdagens vernissage med kaffe och cider hade fem konstnärer ställt ut. Bland andra hade Margareta Bagge Jeric hängt sina akvareller i församlingsgården.

Mer läsning

Annons